reistipsnoordamerika.nl

USA OF CANADA

 

De eerste keus waarvoor je staat is of je de USA of Canada wenst te bezoeken, dan wel een bezoek aan beide landen te combineren in je reis. Dit laatste is ruimschoots mogelijk omdat de USA en Canada over de gehele breedte aan elkaar grenzen.

   

Voor een eerste globale keus kan bepalend zijn dat de USA door ons in het algemeen iets goedkoper wordt ervaren en beschikt over een grotere diversiteit aan meer  kleinschalige landschappen. Canada daarentegen is uniek in de grootschaligheid van zijn natuur en landschap en beschikt over een voor veel Europeanen vertrouwde en goed herkenbare samenleving met veel Europese invloeden en gewoontes.

 

Het westen van de USA kent veel meer verstedelijkte gebieden en grote agglomeraties dan Canada. Zij die het stadsleven, winkelen en het uitgaansleven hoog in het vaandel hebben staan, komen in de USA daarmee beter aan hun trekken. Rust en natuurliefhebbers kunnen hun hart juist ophalen in Canada.

 

Tenslotte gaat de toegang tot Canada met minder rompslomp gepaard dan de entree in de USA. Canada kent minder scherpe controles om het land binnen te komen, maar vanaf maart 2016 heb je wel een Electronic Travel Authorization (ETA) nodig.

De eerste keus waarvoor je staat is of je de USA of Canada wenst te bezoeken, dan wel een bezoek aan beide landen te combineren in je reis. Dit laatste is ruimschoots mogelijk omdat de USA en Canada over de gehele breedte aan elkaar grenzen.