reistipsnoordamerika.nl

Staten en provincies

 

Om je keus verder te verfijnen is het belangrijk om te bepalen welke streken en omgeving in de USA en Canada aansluiten op je interesses en in welke staten je deze gebieden kunt aantreffen. Wij maken daarbij onderscheidt in bergen, canyons, stranden, prairies en woestijnen. 

 

BERGEN

Van noord naar zuid kunnen drie bergketens in Noord Amerika worden onderscheiden, de Coastal Mountains en parallel gelegen Cascade Mountains strekken zich uit van Californië tot in British Columbia en de Rocky Mountains van Colorado tot in Alberta. Het hart van Californië wordt bovendien doorkruist door de bergen van de Sierra Nevada. 

 

WOESTIJNEN

Er zijn globaal 3 woestijnen te onderscheiden binnen de USA. De grootste, Great Bassin, omvat delen van de staten Nevada, Utah, Idaho en Californië. De Mojave woestijn strekt zich uit over Californië en Nevada en voor de Sonora woestijn moet je Arizona en Californië bezoeken.

 

STRANDEN/KUSTEN

De westkust van Californië is de streek bij uitstek voor strandvertier en surfen. Maar ook als je geen strandganger bent, is de kustlijn van Californië van een betoverende schoonheid. De enige spelbreker kan de zeenevel zijn, die vooral in de zomer regelmatig opdoemt.

 

PRAIRIES

Deze zijn vooral geconcentreerd in het centrum van de USA en zijn te vinden in de staten Nebraska, South Dakota en in delen van Wyoming.

 

CANYONS

De grootste concentratie van canyons bevindt zich op het Colorado Plateau. Door de staten Utah en Arizona in je reis op te nemen, heb je de canyons voor het uitzoeken inclusief de grootste de Grand Canyon.