reistipsnoordamerika.nl

Luchthavens

 

Iedere reis naar de USA of Canada begint met een vliegreis. Op sommige bestemmingen kan rechtstreeks worden gevlogen, maar soms is een overstap noodzakelijk. Dit kan een goede aanleiding zijn voor een stop-over en daarmee de reis een paar dagen te onderbreken of te verlengen voor een stadsbezoek. 

 

Bij het vinden van een gunstige vliegverbinding kun je online meerdere websites benutten. Raadpleeg hiervoor zoekmachines als

 

 

Houd bij een tussenlanding met overstap rekening met voldoende tijd voor de tijdrovende douaneformaliteiten. Wij proberen bij voorkeur minimaal 2 uur te reserveren voor een tussenlanding met overstap. 

 

Bij het vaststellen van de juiste prijs adviseren wij je goed op te passen voor de bijkomende kosten voor bagage, stoelreservering, verzekeringen e.d. De keus of je een annulering en/of reisverzekeringen wilt afsluiten blijft geheel aan jou. Bedenk daarbij dat indien je uitsluitend vliegtickets boekt, deze niet zijn verzekerd bij onverwachte annulering volgens de voorwaarden van de ANVR/SGR. Je kunt dit risico uitsluiten door de vlucht te combineren met een hotelovernachting of autohuur. Er is dan sprake van een pakketreis en die vallen wel onder de annuleringsvoorwaarden van ANVR/SGR. Sommige websites bieden een vliegticketverzekering waarmee je verzekerd bent bij eventueel faillissement van de vliegmaatschappij.