reistipsnoordamerika.nl

HISTORIE

 

Canada maar vooral de USA hebben veel plaatsen waar het bewogen verleden van dit continent nog goed bewaard is gebleven. In het westen van Noord Amerika treffen we nog veel sporen aan van de ontginning van delfstoffen zoals goud die snelle rijkdom moest brengen en de ontdekkingsreizen en trektochten, zoals de Oregon Trail, waarlangs pioniers op zoek gingen naar nieuwe vruchtbare landbouwgronden. De plaatsen die zij stichten en die later weer in verval raakten of de routes en vestigingsplaatsen waarlangs ze met hun huifkarren trokken zijn nog steeds herkenbare monumenten in het landschap.

 

Ook de oorspronkelijke bewoners van dit continent hebben hun sporen nagelaten in de USA en Canada. Op veel plaatsen zijn deze sporen nog steeds zichtbaar in architectuur, kunst en tradities. Ook van inmiddels verdwenen volken zijn zichtbare herinneringen achtergebleven. Het ruige leven van cowboys, outlaws en bandieten is op sommige plaatsen eveneens prachtig behouden. Wij laten je in deze rubriek kennis maken met plaatsen waar historie is geschreven of vastgelegd. Boeit de turbulente geschiedenis van Noord Amerika je dan kun je met behulp van deze rubriek je reisschema een extra kwaliteitsimpuls geven.  

Het erfgoed van de oorspronkelijke bevolking is in vele gevallen onderdeel van een national, provincial of state park of national monument. Kijk daarvoor bij de categorie "natuur".