reistipsnoordamerika.nl

VERVOER

 

Een bij Nederlanders geliefde vorm van vervoer in Canada en de USA is de camper, vooral vanuit dat gevoel van vrijheid. Bedenk dat de mooiste camperplaatsen, vooral in de nationale parken, zeer gewild zijn en daardoor in de zomer snel vol zullen lopen.

 

Voorkom teleurstellingen en zoek tijdig een standplaats of boek indien mogelijk vooraf. Een voordeel van de camper is wel dat er meestal, in tegenstelling tot de meeste autoverhuurders, geen one-way toeslagen in rekening worden gebracht als je begin- en eindbestemming verschillend zijn. 

 

Amerikanen en Canadezen zijn dol op auto’s en je kunt ze dan ook in alle maten en uitvoeringen huren. Bovendien heb je de keus uit een keur aan verhuurmaatschappijen. Tenslotte moet u vooraf nadenken over het eigen risico's, een eventuele kilometertoeslag, het brandstofbeleid, meeverzekeren van extra bestuurder, banden, ruitbreuk e.d. Ook hierin bestaan grote verschillen binnen en tussen de diverse verhuurders, waarmee het er niet makkelijker op wordt een verantwoorde keus te maken. 

 

Om hierin een goede afweging te maken kun je gebruik maken van websites met zoekmachines waarbij EasyTerrra veelvuldig door ons is geraadpleegd omdat zij de vele keuzemogelijkheden overzichtelijk en snel op een rij zetten. Persoonlijk hebben wij goede ervaringen met Alamo als verhuurder, vooral omdat hun Gold Pakket in combinatie met het Roadside Service Plan vrijwel alle risico’s afdekt.