reistipsnoordamerika.nl

REISSCHEMA

 

Nu de belangrijkste plaatsen, die je graag wilt bezoeken zijn bepaald, is het een uitdaging deze onderling met elkaar te verbinden via een aantrekkelijk reisschema.

 

Bij de selectie van deze bezienswaardige routes maken wij veelvuldig gebruik van het boekwerk “Guide to Scenic Highways & Byways” van National Geographic waarin 275 fraaie routes per staat worden beschreven. “Guide to the National Parks of the United States” van National Geographic geeft je meteen een compleet overzicht, met kaarten en een uitgebreide beschrijving van alle Nationale Parken en enkele kleinschalige natuurgebieden in de directe omgeving, die je onderweg kunt aandoen.

 

Bij het uitzetten van je uiteindelijke route kun je ook nog steeds gebruikmaken van traditionele kaarten waarbij wij meestal de voorkeur geven aan de Road Guides van Hallwag, die handzaam en stevig zijn en goed geïllustreerd met duidelijk leesbare kaartbeelden. Deze kaarten zijn in de meeste goede boekhandels verkrijgbaar of online te bestellen via bijvoorbeeld Reisgidswinkel.

Voor onderweg staat Google Maps doorgaans ook op de smartphone. Je kunt dan je telefoon als navigatieapparaat gebruiken door de kaarten die je nodig hebt offline beschikbaar te maken.

 

Bij onze reisplanning maken wij in toenemende mate gebruik van online routeplanners. Een van de meest gebruikte online reisplanners is Google Maps, waarmee je routes kunt uitwerken, een gedetailleerde routebeschrijving krijgt en de reisafstanden en tijden worden berekend. Nadeel is dat je bij Google Maps slecht 10 stops kunt selecteren, terwijl een vakantieroute er meestal meer heeft.

 

Andere online routeplanners zijn:

 

Uiteindelijk blijft het programma van je voorkeur dus toch een kwestie van smaak; probeer ze gewoon uit en maak je eigen keus. Goede reis!