gallery/logo_250

reistipsnoordamerika.nl

CANADA

OTTAWA MACDONALD-CARTIER AIRPORT (YOW)

 

is één van de minder bekende luchthavens in Canada. Het is een moderne kleine luchthaven (1 terminal in onze herinnering) met diverse winkels en enkele restaurants. De hoofdstad en regeringscentrum Ottawa is als tussenstop voor een paar dagen zeker de moeite waard, bijvoorbeeld op weg naar het westen. Het enige nadeel is dat je altijd moet overstappen om Ottawa te bereiken. British Airways (via Londen) en Air Canada (via Frankfurt of Londen) genieten de voorkeur omdat (ESTA) procedures in de USA zo worden voorkomen. Via KLM kun je naar Montreal vliegen met een aansluitende busverbinding van 2 uur naar Ottawa.

 

TORONTO PEARSON INTERNATIONAL AIRPORT (YYZ)

De luchthaven is qua voorzieningen een doorsnee luchthaven waar tijdens ons eerste bezoek (2015) ingrijpend werd verbouwd. Wellicht hierdoor ontstond een onoverzichtelijke en rommelige indruk en was het winkelaanbod summier. Het meest in het oog springend zijn de vele iPads op de tafels in alle restaurants, waarmee rechtstreeks bestellingen en betalingen kunnen worden gedaan en gratis mee kan worden geïnternet. Een innovatieve service van Toronto Pearson International Airport, die wij nog nergens eerder hebben gezien. De luchthaven ligt ruim 30 kilometer verwijderd van downtown en mede door het regelmatige verkeersinfarct rondom Toronto, moet u met extra reistijd rekenen van en naar uw standplaats. YYZ is vanuit Amsterdam rechtstreeks bereikbaar met de KLM, Air Transat, Air Canada en sinds kort ook met Jet Airways.

 

VANCOUVER INTERNATIONAL AIRPORT (YVR)

is de modernste en prettigste luchthaven die wij bezochten. Wij staan hierin niet alleen want in meerdere internationale onderzoeken krijgt deze luchthaven hoge waarderingen. De KLM heeft dagelijks een rechtstreekse verbinding met YVR met prettige vertrek- en aankomsttijden. Er zijn goedkopere alternatieven echter dan met een tussenstop en eventueel (ESTA) procedures in de USA. De luchthaven is modern met een uitgebreid winkel en restaurant aanbod en beschikt over een prima transit systeem. Het interieur is verrijkt met kunst van de oorspronkelijke bewoners van de westkust (First Nations). De luchthaven en stad zullen meestal als begin of eindbestemming van JE reis dienen.