gallery/logo_250

reistipsnoordamerika.nl

CANADA

100 MILE HOUSE HISTORICAL SITE (BRITISH COLUMBIA)

Is een klein park waar circa 10 historische gebouwen zijn bijeengebracht, die een mooi beeld geven van de werk en leefomstandigheden in de tijden van de pioniers. De Historical Site is gelegen aan de Cariboo Wagon Road één van de routes waarlangs de huifkarren trokken in hun ontdekkingstocht door West Canada. De regio wordt gemarkeerd door meer nederzettingen, die aangeven hoever je was gevorderd op de Cariboo Wagon Road. Enkele van de milehouses die in deze nederzettingen dreigden te verdwijnen, zijn bijeengebracht in de 108 Historical Site. Het park is gelegen aan Highway 97 en snel bereikbaar vanuit Williams Lake.

 

BARKERVILLE(BRITISH COLUMBIA)

Is een van de best bewaarde historische steden in West Canada, waar nog goed zichtbaar is hoe het leven was tijdens de Gold Rush. Het stadje bestaat niet uitsluitend uit gebouwen die van buiten en deels van binnen kunnen worden bekeken maar er lopen ook acteurs rond in traditionele kledij, die het historische besef verder verhogen. De route naar Barkerville voert je over Highway 26 een prachtige weg door uitgestrekte bossen met zeer veel wild, dus houd je ogen goed open. Barkerville kan makkelijk in een paar uur worden bekeken en is daarmee een leuke tussenstop tussen Williams Lake en Prince George.

 

FERNIE (BRITISH COLUMBIA)

Is een wintersportstad in het zuiden van British Columbia met een historische hoofdstraat, die wordt gedomineerd door oude gevels. Om het historische centrum te bekijken moet je even de Crowsnest Highway verlaten en het gebied tussen 3rd en 5th Avenue verkennen. Fernie is een leuke stop als je er toch voorbij komt, maar het biedt te weinig om ervoor om te rijden. In combinatie met wintersport biedt de stad een gezellige entourage, hoewel de skiresorts iets buiten de stad liggen.