reistipsnoordamerika.nl

MENU

Lezingen

ONTDEKKINGSREIZEN DOOR HET WESTEN VAN DE USA EN CANADA

 

Wij hebben vele grote reizen in de USA en Canada achter de rug. Daarbij hebben wij vrijwel alle staten in het midden en westen van de USA en Canada doorkruist. Bovendien hebben we enige tijd tussen de Canadezen in de Rocky Mountains gewoond en geleefd. Onze reiservaringen en indrukken willen zij graag met u delen in een avondvullend programma. U kunt uw lezing zelf afstemmen op uw interesses door te kiezen uit onderstaande thema's of door zelf een thema voor te stellen. 

 

Alle staten, die wij op onze website beschrijven, hebben wij bezocht. Wij kunnen op verzoek ook een lezing op maat samenstellen over één of meerdere specifieke staten van de USA of Canada. 

Het gebied waar wij lezingen kunnen verzorgen wordt ongeveer begrenst door Amsterdam – Utrecht – Arnhem – Enschede – Zwolle.

 

Wilt u meer informatie, zend ons dan een e-mail

VERRASSENDE WOESTIJNEN (USA)

Het hart van het westen van de USA bestaat uit drie grote woestijnen, die allen anders van karakter en landschap zijn. Hoewel woestijnen vaak een imago van dorheid en droogte hebben, willen wij juist graag de schoonheid van de woestijnen aan u tonen. Verwonder u over het verrassende en veelzijdige leven in deze bijzondere wereld.

RIVIEREN EN WILDWATER (CANADA)

Rivieren als Fraser River, Skeena River en Athabasca River hebben het gezicht van westelijk Canada sterk bepaald. Canada heeft beroemde watervallen, wildwaterstromen en canyons, die de moeite waard zijn. Graag nemen wij u mee op deze wilde stromen.  

PACIFIC COAST VAN NOORD NAAR ZUID (USA)

Iedereen is opgegroeid met beelden en muziek van het strandleven aan de Pacific Coast van Zuid Californië en haar minstens zo beroemde steden. Minder bekend maar minstens zo boeiend is de kust van Noord Californië tot aan de Canadese grens. Wij openbaren graag enkele boeiende delen van deze kustlijn aan u. 

BERGKETENS VAN HET WESTEN (CANADA)

De Canadese Rockies en haar nationale parken zijn wereldberoemd en komen uitgebreid aan de orde. Minstens zo interessant zijn de Coastal Mountains langs de kust van British Columbia. Bovendien maken we een uitstapje naar de bergen van de Vancouver Island Range. Ervaar de veelzijdige bergwereld van Canada.

WESTELIJK CANADA: ALGEMEEN

Op verzoek kunnen we ook een algemene overzichtspresentatie verzorgen over de westelijke provincies British Columbia en Alberta.

PACIFIC COAST VAN BRITISH COLUMBIA (CANADA)

Deze kustlijn is ruig en vol fjorden, die diep landinwaarts lopen. Naast het leefgebied van de First Nations vind je hier het meest veelzijdige dierenrijk van Canada. Vancouver Island krijgt extra aandacht en ook de juweeltjes Vancouver en Victoria ontbreken niet.  

 

SPOREN VAN DE FIRST NATIONS (CANADA)

De First Nations zijn de indianen van Canada. Deze oorspronkelijke bewoners hebben nog veel sporen achtergelaten aan de westkust van Canada en leven er ook nog steeds volgens de oude gebruiken en cultuur. Wij nemen u graag aan de hand op een boeiende zoektocht naar Canada’s wortels.

WESTEN VAN DE USA: ALGEMEEN

Op verzoek kunnen we een algemene overzichtspresentatie verzorgen over de hoogtepunten van het westen van de USA of onderstaande onderwerpen behandelen.