Florida kent vele gezichten

Onze recente rondreis heeft ons geleerd dat Florida meer is dan pretparken en stranden en soms een staat van uitersten is.

Qua historie en natuur heeft de staat veel te bieden. St. Augustine is een juweel van traditionele Spaanse bouwkunst en de oudste door Europeanen gestichte stad in Amerika. De natuur in Florida is meestal met water verbonden met veel moerassen en draslanden. Naast de bekende Everglades in het uiterste zuiden, waren wij prettig verrast door de bonte vogelwereld in het noorden van de staat. Hoogtepunt aan de kust van de Golf van Mexico vonden wij St. Mark ’s Wildlife Refugee. We kwamen hier ogen tekort met exotische gasten als flamingo’s, roze lepelaars en een bonte pracht aan reigers. Alligators en schildpadden kruisten hier trouwens ook regelmatig ons pad.

Alligator
Alligator

Het levensstandaard in de staat is zeer divers. Rondom de grote steden Miami, Orlando en Tampa vindt je schitterende woongemeenschappen, terwijl in het binnenland de levensstandaard en huisvesting soberder is. In het zuiden is het plaatje overwegend mondain en welvarend, terwijl het noorden van Florida meer landelijk en conservatief oogt.

De grote steden hebben allemaal hun specifieke hoogtepunten. Miami is vooral bekend om zijn strandleven met South Beach en Ocean Drive. Wij beleefden er onvergetelijke stranddagen. Orlando is natuurlijk bekend om zijn vele attractieparken van Disney en Sea World. Wij kozen voor herinneringen uit onze jeugd op Kennedy Space Center op één uur rijden van Orlando. Tampa moet het vooral hebben van de prachtige badplaatsen Saint Petersburg en Clearwater aan de andere kant van de baai.

Florida biedt daarmee voor elk wat wils en het heerlijke klimaat is een extra cadeautje.

St. Augustine
St. Augustine

Meer lezen

JFK met uitzicht New York
Algemeen

JetBlue komt naar Schiphol

JetBlue, een Amerikaanse lowcost carrier, start in 2023 met rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en New York JFK en Boston.

Ocean Drive in South Beach Miami
Historie

Florida kent vele gezichten

Onze recente rondreis heeft ons geleerd dat Florida meer is dan pretparken en stranden en soms een staat van uitersten is. Qua historie en natuur