DE NATUUR VAN USA EN CANADA

———————————————————————————-

De natuur van de USA en Canada

De USA en Canada kennen diverse vormen van natuur, zoals bossen, bergen, canyons, rivieren en watervallen. De meeste van deze natuurlijke wonderen van de USA of Canada zijn gelegen in een nationaal park, staatspark, nationaal monument of nationaal bosgebied. Sommige staten zijn gezegend met zoveel natuur dat je bijna het overzicht dreigt te verliezen. Wij hebben ervoor gekozen de parken, monumenten en bossen per staat te behandelen.

Alle natuurgebieden die we bespreken, hebben wij persoonlijk bezocht en sommige zelfs meerdere malen. Natuur beleven en ervaren is vanzelfsprekend zeer persoonlijk van aard en bepaal je mede door persoonlijke interesses. Desalniettemin hebben we getracht maximale objectiviteit in acht te nemen en zo min mogelijk waardeoordelen in de tekst te verwerken. Enthousiasme en positivisme hebben we getracht te verpakken als suggesties. De natuur in de USA en Canada is indrukwekkend en divers, waardoor we soms superlatieven tekort komen. Laat je door ons inspireren en meeslepen.

Bouwstenen Natuur GrandTetons
Bouwstenen Natuur Jasper

America the beautiful

Door de annual pass “America the Beautiful” aan te schaffen verkrijg je één jaar lang gratis toegang, voor maximaal 4 volwassenen en het voertuig, tot alle terreinen van de National Park Service en de US Forest Services. De jaarpas kost slechts $ 80,-- (2022) en je verdient hem snel terug; er kan om een identiteitsbewijs worden gevraagd. Voor kamperen, vissen en jagen zijn soms aparte vergunningen of toegangsbewijzen vereist. Vanwege de enorme drukte zijn er tegenwoordig parken waar je in het hoogseizoen vooraf de toegang moet reserveren. Ben je van plan om parken te bezoeken, kijk dan op de website van de NPS of er beperkingen gelden.