ONDERWEG

Vervoer

Met welk vervoersmiddel ga je onderweg? Waar kun je overnachten en wat kun je onderweg doen. We geven je een korte indruk wat wij vaak doen en welke overwegingen wij maken. Met onderstaande onderwerpen krijg je extra argumenten om de laatste goede keuzes te maken, die het best bij je voorstellingen en reiswensen passen. 

Een bij Nederlanders geliefde vorm van vervoer in Canada en de USA is de camper, vooral door het gevoel van vrijheid. Bedenk dat de mooiste camperplaatsen, vooral in de nationale parken, zeer gewild zijn en daardoor in de zomer, vooral in het weekend, snel vol staan. Amerikanen en Canadezen trekken er dan ook massaal op uit. Voorkom teleurstellingen en zoek tijdig een standplaats of boek indien mogelijk vooraf al je plekje.

Een extra voordeel van de camper is dat er meestal, in tegenstelling tot veel autoverhuurders, geen toeslag in rekening wordt gebracht als je begin- en eindbestemming verschillen. Bovendien heb je met de camper natuurlijk altijd je “woning en inboedel” bij je. Heb je eenmaal opgebouwd en is je je camper aangesloten dan is het een nadeel als je er nog even tussenuit wilt gaan. Je bent minder mobiel. Onderweg kan het wat lastiger zijn om op mooie plekjes te stoppen, omdat de campers doorgaans behoorlijk groot zijn. Ook tunnels met een beperkte hoogte kunnen een belemmering vormen.

Amerikanen en Canadezen zijn dol op auto’s en je kunt ze dan ook in alle maten en uitvoeringen huren. Bovendien heb je de keus uit een keur aan verhuurmaatschappijen. Wij zijn altijd extra scherp op de verzekeringen, het eigen risico, een eventuele kilometertoeslag, brandstofbeleid, extra bestuurder, banden, ruitbreuk, en sleutelverlies. Veel autoverhuurders bieden pakketten aan waarmee de meeste risico ’s worden ondervangen en extra ‘s zijn inbegrepen. Tenslotte is het belangrijk te beseffen dat de meeste autoverhuurders het rijden op doorgaans onverharde wegen uitsluiten van verzekering. Zorg ervoor dat je hierover goed bent geïnformeerd.

Vervoer SUV
Bouwstenen onderweg overnachten Huntington

Overnachten

Amerika en Canada kennen oneindig veel overnachtingsmogelijkheden in alle prijsklassen en comfortgroepen. Veel van de budgethotels en betere toeristische hotels behoren tot groepen.  Lodges, Cabins en Bed and Breakfasts beschikken vaak over zelfstandige websites. Bekende hotel- en motelmerken maken vaak weer onderdeel uit van wereldwijd opererende groepen. Door op de websites van deze moederorganisaties te zoeken worden de diverse hotels en motels direct geselecteerd per bestemming. De bekendste hotelketens die in de USA en Canada opereren zijn:

 • Choice Hotels
 • Wyndham Hotels and Resorts
 • IHG Hotels & Resorts
 • Hilton Hotels & Resorts
 • Hyatt Hotels and Resorts
 • Best Western Hotel Group

 • Excursies

  Zorg ervoor dat er in je reisbudget altijd een reservering is voor excursies en uitstapjes. Denk hierbij aan uitgaven voor stadstours, treinreizen, boottochten, kanohuur, river rafting, gidsen en vanzelfsprekend de entreeprijzen voor nationale parken, musea, dierentuinen, pretparken en sportwedstrijden. 

  Excursie met gids