CANYONS VAN HET COLORADO PLATEAU

Canyons van het Colorado Plateau staat voor zon, warmte, canyons, klifwoningen in combinatie met comfort en vertier in Las Vegas. Deze reis bood al deze ingrediënten. 

Dag 6 1 Natural Bridges

Algemeen

Zon, warmte, canyons, klifwoningen in combinatie met comfort en vertier in Las Vegas. Deze reis bood al deze ingrediënten. Hotels met een zwembad bevelen wij van harte aan. Zeker in Las Vegas en Phoenix. De treinreis door de Verde Canyon is een bijzondere ervaring. Ons sportmoment was ditmaal in Phoenix in het honkbalstadion van de Arizona Diamondbacks 

Internet onderweg

In veel hotels kun je gratis gebruik maken van hun Wifi. 

Om onderweg af en toe iets op te zoeken, om de navigatie van Google te gebruiken of whatsappberichten te versturen, hebben wij een prepaid datasimcard van Keepgo (alleen data niet bellen). We hebben telefoons geschikt voor dual sim. Keepgo werkt doorgaans goed in de USA en in Canada. De landen zijn echter zo groot dat je soms onderweg geen bereik hebt. In de uitgestrekte natuur staan geen telefoonmasten. Als je in de bewoonde wereld komt, heb je doorgaans weer verbinding.  

Koelbox

Wij hadden er inmiddels een gebruik van gemaakt om direct na aankomst een piepschuim koelbox te kopen om onze dagelijkse etenswaar en drankjes onderweg koel te bewaren. Deze koelboxen zijn voor een paar dollar te koop in iedere grote supermarkt. Hier én bij de meeste benzinestations kun je ook dagelijks nieuwe zakken ijs kopen. Dat ijs is harder dan het ijs uit de machines in hotels. 

Tegenwoordig nemen wij een opvouwbare, vloeistofdichte, koelbox in de koffer mee, net als campingbestek. Net iets duurzamer. 

koelbox-voor-onderweg

Afvalcontainers

Noord Amerika is een continent met beren. Als de de onderstaande afvalcontainers ziet, dan zit je in een gebied met beren. De containers hebben een speciale sluiting, die beren niet kunnen openen.

Bear bin

Dag 1 Amsterdam – Phoenix 

Na een lange vlucht met overstap, wegens het ontbreken van een rechtstreekse vlucht op Phoenix, pikken we snel ons vervoermiddel op en rijden een klein stukje naar het noorden om daar eerst lekker bij te slapen. 

 

Dag 2 Phoenix – Canyon Village (Grand Canyon) (375 km) 

Fris weer op met vandaag een vol programma. We bezoeken Montezuma Castle en Walnut Canyon. Bij Canyon Village ligt de grootste aller canyons onder handbereik. Wij verbleven hier één nacht. De zonsondergang laat de kleuren van de canyon extra mooi uitkomen. Een niet te missen ervaring. 

 

Dag 3 Canyon Village (Grand Canyon) – Chinle (Canyon de Chelly) (440 km) 

We rijden via de zuidrand van de Grand Canyon langs alle hoogtepunten, naar Monument Valley. Onderweg maken we een korte stop bij Tuba City, de hoofdstad van het Navajo volk. We zijn nu midden in Navajo land en overnachten en zijn te gast bij de Navajo in Chinle. 

Dag 4 Chinle (Canyon de Chelly) – Cortez (305 km) 

Op weg naar de staat Colorado beginnen we bij de minder bekende Canyon de Chelly. Van hieruit gaat het via de markante rotsformaties van Shiprock naar Cortez. Je kunt ook kiezen voor de route langs het Four Corners Point; de enige plek in de USA waar vier staatsgrenzen bij elkaar komen.  

 

Dag 5 Mesa Verde National Park 

De eerste rustdag benutten we om bij Mesa Verde National Park langs te gaan. Deze groene tafelberg draagt veel sporen van de verdwenen cultuur van de Anazasi. Mesa Verde geeft een boeiend inkijkje hoe dit Pueblo volk ooit leefde. Het uitzicht over het Colorado Plateau is van hieruit indrukwekkend. 

 

Dag 6 Cortez – Bryce Village (585 km) 

We volgen highway 95 dwars over het Colorado Plateau. Onderweg wacht ons Natural Bridges National Monument en Capitol Reef National Park. Je kunt ook een omweg volgen via Canyonlands National Park en Arches National Park. Het vergt wel minimaal een extra reisdag met overnachting. Omdat wij  daar al eerder waren, hebben we hier ditmaal niet voor gekozen. 

Dag 7 Bryce Canyon National Park 

Bryce Canyon met zijn indrukwekkende amfitheater is één van de bekendste en gefotografeerde plekken in de USA. Het park zeker een dag om het goed in je op te nemen. Maak gebruik van de vele mooie wandelmogelijkheden, bijvoorbeeld langs de rand van het amfiitheater en de canyon.  

 

Dag 8 Bryce Village – Springdale (Zion) (135 km) 

Vandaag hebben we een korte rit naar Springdale voor de boeg. We zijn net onderweg als de Red Canyon Arch al opdoemt. Een mooie gelegenheid voor een fotomoment. Op onze weg naar Springdale doorkruisen we Zion National Park al voor de eerste keer. Er blijft genoeg tijd over  voor een eerste verkenning van leuke plaatsje Springdale of langs de Virgin River te flaneren. 

 

Dag 9 Zion National Park 

Vandaag staat helemaal in het teken van Zion. We nemen de gratis shuttlebus naar Zion Canyon en stappen onderweg naar keuze uit bij de vele bezienswaardigheden. Zion is een overweldigend park met zijn steile felrode rotsformaties. Bovendien zijn er diverse fraaie wandelmogelijkheden. Neem er ruimschoots de tijd voor. 

Dag 10 Springdale (Zion) – Las Vegas (275 km) 

We laten de canyons even achter ons en duiken de woestijn op weg naar fun city Las Vegas. Even een paar dagen op adem komen en genieten aan het zwembad of in het casino. Onderweg bezoeken we het Valley of Fire State Park en rijden langs de oever van Lake Mead, alvorens we Las Vegas binnen rijden. 

 

Dag 11 Las Vegas 

Voor ons stond shoppen, relaxen, zwemmen en gokken vandaag op het programma. Mocht je nog energie overhebben dan zijn de Red Rock Canyon of de Spring Mountains een mooie uitstapjes. Red Rock Canyon vergt goede voorbereiding tegen de warmte, terwijl de Spring Mountains juist verkoeling bieden. Ze liggen beiden op minder dan één uur rijden van Las Vegas 

 

Dag 12 Las Vegas 

Nog een dagje lekker relaxen, een paar andere indrukwekkende, themahotels bekijken of een sightseeing tour door Vegas. Maak er een lekkere ontspannen dag van voordat we het laatste deel van de reis aanvangen.  

Dag 13 Las Vegas – Cottonwood (475 km) 

Terug naar Arizona. We kruisen op meerdere punten het beroemde Route 66. We rijden via Prescott door het kleurrijke mijnwerkersstad Jerome en staan even stil bij het historische Hotel Connor. Het schilderachtige Cottonwood in de Verde Canyon is onze eindbestemming vandaag. 

 

Dag 14 Cottonwood 

Ons doel om hier te verblijven is de Verde Canyon Railroad. Een klassiek treinstel brengt ons, onder het genot van hapjes en drankjes, tot diep in de verlaten Verde Canyon. De treinreis is een echte aanrader voor een ontspannen middagje uit! 

 

Dag 15 Cottonwood – Scottsdale (150 km) 

Scottsdale is één van de mooiste voorsteden van Phoenix. Fijne verblijfsaccommodaties, luxe winkelcentra en een ruim aanbod van horecagelegenheden. Een heerlijk plekje om even op adem te komen voor de terugreis. 

Dag 16 Scottsdale 

We genieten nog een extra dag van het aangename klimaat van Arizona. ’s Avonds staat er een honkbalwedstrijd van de Arizona Diamondbacks op het programma. Een relaxte afsluiting van deze indrukwekkende reis. 

 

Dag 17 Phoenix – Amsterdam 

De palmen bij de luchthaven wuiven ons vandaag uit op onze terugreis. Morgen worden we weer wakker in Europa. 

Phoenix
Grand Canyon Village
Chinle
Cortez
Bryce Village
Springdale
Las Vegas
Cottonwood
Scottsdale
Phoenix
Show Places
Phoenix-Grand-Circle
Phoenix
Canyons-Colorado-Grand-Canyon-Vallage-pin
Grand Canyon Village
Chinle
Chinle
Cortez
Cortez
Bryce-Village
Bryce Village
Springdale-Canyons-Colorado
Springdale
Las-Vegas-Canyons-Colorado
Las Vegas
Cottonwood-Canyons-Colorado
Cottonwood
Scottsdale
Scottsdale
Phoenix-Grand-Circle
Phoenix
×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

Canyons van het Colorado Plateau aanvragen

Vul hier al je wensen en voorkeuren in en wees hierbij zo specifiek mogelijk. Op deze manier kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. Het voorstel wat je krijgt van UStravel.nl is geheel vrijblijvend, er zitten geen verplichtingen aan

Canyons van het Colorado Plateau
Reisgezelschap
Aanvragen worden alleen in behandeling genomen indien de complete NAW worden doorgegeven