MUZIEK IN TEXAS

Als liefhebbers van muziek is Texas één van de staten die we al geruime tijd wilden bezoeken. Austin en San Antonio waren ons doel voor de live muziek en Houston vormde het nagerecht.

Dag 1 1 Aankomst Texas

Algemeen

Als liefhebbers van muziek is Texas één van de staten die we al geruime tijd wilden bezoeken. Austin en San Antonio waren ons doel voor de live muziek en Houston vormde het nagerecht. Het was ook een goede gelegenheid om kennis te maken met de Texanen. 

Internet onderweg

In veel hotels kun je gratis gebruik maken van hun Wifi. 

Om onderweg af en toe iets op te zoeken, om de navigatie van Google te gebruiken of whatsappberichten te versturen, hebben wij een prepaid datasimcard van Keepgo (alleen data niet bellen). We hebben telefoons geschikt voor dual sim. Keepgo werkt doorgaans goed in de USA en in Canada. De landen zijn echter zo groot dat je soms onderweg geen bereik hebt. In de uitgestrekte natuur staan geen telefoonmasten. Als je in de bewoonde wereld komt, heb je doorgaans weer verbinding.  

Koelbox

Wij hadden er inmiddels een gebruik van gemaakt om direct na aankomst een piepschuim koelbox te kopen om onze dagelijkse etenswaar en drankjes onderweg koel te bewaren. Deze koelboxen zijn voor een paar dollar te koop in iedere grote supermarkt. Hier én bij de meeste benzinestations kun je ook dagelijks nieuwe zakken ijs kopen. Dat ijs is harder dan het ijs uit de machines in hotels. 

Tegenwoordig nemen wij een opvouwbare, vloeistofdichte, koelbox in de koffer mee, net als campingbestek. Net iets duurzamer. 

koelbox-voor-onderweg

Afvalcontainers

Noord Amerika is een continent met beren. Als de de onderstaande afvalcontainers ziet, dan zit je in een gebied met beren. De containers hebben een speciale sluiting, die beren niet kunnen openen.

Bear bin

Dag 1 Vertrek Amsterdam – Houston (50 km) 

Na de rechtstreekse vlucht op Houston zetten we meteen koers naar Cleveland voor de eerste overnachting in Texas. Moe en vol verwachtingen vallen we in een diepe slaap. 

 

Dag 2 Cleveland – Austin (289 km) 

We mijden onderweg de Interstate en rijden langs uitgestrekte ranches, door kleine stadjes naar de Live Music Capital of the World Austin. In de avonduren genieten we al volop van live muziek in de omgeving van het levendige East 6th Street. 

 

Dag 3 Austin – San Antonio (236 km) 

We nemen bewust een omweg via Fredericksburg door het Texas Hill Country, dat symbool staat voor het platteland van Texas. Bij Enchanted Rock hebben we een heerlijke wandeling gemaakt.  

Dag 4 San Antonio 

De hele dag om in San Antonio te flaneren langs de River Walk, te shoppen in oud La Villita en historie snuiven bij The Alamo. De vrolijke mariachi orkesten maken onze dag compleet. Een heerlijke dag vol historie en omringd met vrolijke geluiden 

 

Dag 5 San Antonio – Houston (343 km) 

Highway 90 voert ons dwars door veeteelt Texas weer terug naar Houston. We arriveren hier bijtijds, waarmee er tijd genoeg resteert om nog wat leuks in de stad te doen.  

 

Dag 6 Houston 

Een dag om lekker rustig aan te doen in Houston. Wij bezochten die avond, in gezelschap van vele fanatieke Texanen de honkbalwedstrijd van de Houston Astros. Vooraf samen met honkbal fans in één van de vele sportbars gegeten en een bier gedronken.  

 

Dag 7 Houston – Amsterdam 

De kennismaking met de trotse Texanen loopt op zijn einde. Ervaringen rijker stap je in het vliegtuig naar huis, in de wetenschap dat Texanen geen doorsnee Amerikanen zijn. 

Cleveland
New York
Austin
San Antonio
Houston
Show Places
Texas-Cleveland-pin
Cleveland
New York
Texas-Austin-pub
Austin
Texas-San-Antonio
San Antonio
Texas-Houston-skyline
Houston
×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

Muziek in Texas aanvragen

Vul hier al je wensen en voorkeuren in en wees hierbij zo specifiek mogelijk. Op deze manier kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. Het voorstel wat je krijgt van UStravel.nl is geheel vrijblijvend, er zitten geen verplichtingen aan

Muziek in Texas
Reisgezelschap
Aanvragen worden alleen in behandeling genomen indien de complete NAW worden doorgegeven