EEN RONDJE ONTARIO EN QUEBEC

Een bezoek aan vrienden in de buurt van Ottawa was de aanleiding voor een korte rondreis door Ontario en Quebec. Op onze wenslijst stond al geruime tijd Algonquin Provincial Park. 

Ottawa

Algemeen

Een bezoek aan vrienden in de buurt van Ottawa was de aanleiding voor een korte rondreis door Ontario en Quebec. Op onze wenslijst stond al geruime tijd Algonquin Provincial Park en dit was de uitgelezen mogelijkheid. Toronto hadden we al leren kennen als een heerlijke wereldstad.  

Internet onderweg

In veel hotels kun je gratis gebruik maken van hun Wifi. 

Om onderweg af en toe iets op te zoeken, om de navigatie van Google te gebruiken of whatsappberichten te versturen, hebben wij een prepaid datasimcard van Keepgo (alleen data niet bellen). We hebben telefoons geschikt voor dual sim. Keepgo werkt doorgaans goed in de USA en in Canada. De landen zijn echter zo groot dat je soms onderweg geen bereik hebt. In de uitgestrekte natuur staan geen telefoonmasten. Als je in de bewoonde wereld komt, heb je doorgaans weer verbinding.  

Koelbox

Wij hadden er inmiddels een gebruik van gemaakt om direct na aankomst een piepschuim koelbox te kopen om onze dagelijkse etenswaar en drankjes onderweg koel te bewaren. Deze koelboxen zijn voor een paar dollar te koop in iedere grote supermarkt. Hier én bij de meeste benzinestations kun je ook dagelijks nieuwe zakken ijs kopen. Dat ijs is harder dan het ijs uit de machines in hotels. 

Tegenwoordig nemen wij een opvouwbare, vloeistofdichte, koelbox in de koffer mee, net als campingbestek. Net iets duurzamer. 

koelbox-voor-onderweg

Afvalcontainers

Noord Amerika is een continent met beren. Als de de onderstaande afvalcontainers ziet, dan zit je in een gebied met beren. De containers hebben een speciale sluiting, die beren niet kunnen openen.

Bear bin

Dag 1 Amsterdam – Barrie (90 km) 

Deze korte reis is geschikt voor mensen, die voor het eerst met Canada kennis willen maken. Overnacht bij aankomst in Toronto of kies voor een locatie op korte afstand van de luchthaven. 

 

Dag 2 Barrie – Barry ’s Bay (374 km) 

Wij kozen voor een overnachting in Barrie omdat het van hieruit niet meer ver is naar Algonquin Provincial Park. Dit waterrijke gebied is erg geliefd bij kanoërs en vissers uit de steden Toronto en Ottawa. Het park heeft een rijke wildstand met veel elanden, zwarte beren en bevers.  

 

Dag 3 Barry ‘s Bay – Gatineau (107 km) 

We worden wakker aan de oever van Madawaska River. Vandaag hebben we een korte rit naar Gatineau voor de boeg. Er resteert daarna nog voldoende tijd om het schilderachtige Gatineau Park in alle rust te verkennen. 

Dag 4 Gatineau 

Gatineau ligt onder de rook van Ottawa. Bezoek vandaag de hoofdstad én regeringsstad van Canada met zijn Parliamant Hill en het beroemde Rideau Canal. Een bezoek aan het lieflijke plaatsje Wakefield in de buurt van Gatineau is zeker de moeite waard. 

 

Dag 5 Gatineau – Mont Tremblant (213 km) 

We reizen steeds dieper Quebec in met vandaag als eindbestemming het wintersportoord Mont Tremblant. Een mondaine stadje dat vooral geliefd is bij de inwoners van Montreal. Bezoek ook het mooie Parc Naturel du Mont Tremblant. 

 

Dag 6 Mont Tremblant – Cornwall (240 km) 

Kies voor de wegen binnendoor richting Hawkesbury door de glooiende bossen van Quebec en je wordt beloond met geweldige vergezichten. Eenmaal in Ontario wordt het landschap weer vlak en overwegend agrarisch. 

Dag 7 Cornwall – Toronto (263 km) 

Vanaf Cornwall rijden we parallel aan de grens met de USA, langs de Saint Lawrence River, om te eindigen in Toronto. We willen bijtijds arriveren om de dagelijkse files in Toronto te mijden. 

 

Dag 8 Toronto 

Toronto leren kennen vergt minstens één extra dag. Ga shoppen in Eaton Centre of naar de St. Lawrence Market, bezoek the Hockey Hall of Fame of de CN Tower voor een geweldig uitzicht over Greater Toronto. Je kunt ook kiezen voor een dagexcursie naar de Niagara watervallen. Sportliefhebbers kunnen in Toronto terecht voor honkbal , basketbal of ijshockey. 

 

Dag 9 Toronto – Amsterdam 

Helaas moeten we wereldstad Toronto met zijn imposante stadscentrum al weer verlaten. Wij gaan vast nog eens terug voor een langer verblijf in deze heerlijke stad. Wij komen er graag. 

urban jungle scene with cars traffic new york city1
Barrie
beautiful foliage colors new york central park sunset usa
Barry's Bay
view from empire state building new york united states1
Gatineau
placeholder
Mont Tremblant
placeholder
Cornwall
placeholder
Toronto
×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

Een rondje Ontario en Quebec aanvragen

Vul hier al je wensen en voorkeuren in en wees hierbij zo specifiek mogelijk. Op deze manier kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. Het voorstel wat je krijgt van UStravel.nl is geheel vrijblijvend, er zitten geen verplichtingen aan

Een rondje Ontario en Quebec
Reisgezelschap
Aanvragen worden alleen in behandeling genomen indien de complete NAW worden doorgegeven