IN HET SPOOR VAN HET VERLEDEN

In het spoor van het verleden – Mede vanwege het zonnige weer gaan wij graag naar Arizona. New Mexico prikkelde onze nieuwsgierigheid.

Dag 16 3 Zion

Algemeen

New Mexico en Arizona zijn bijzondere staten. Mede vanwege het zonnige weer gaan wij graag naar Arizona. New Mexico prikkelde onze nieuwsgierigheid en voldeed ruimschoots aan onze verwachtingen. De  sfeer is anders is dan in andere staten, niet erg toeristisch en vol historie uit de tijd van “cowboys en indianen”.  

Internet onderweg

In veel hotels kun je gratis gebruik maken van hun Wifi. 

Om onderweg af en toe iets op te zoeken, om de navigatie van Google te gebruiken of whatsappberichten te versturen, hebben wij een prepaid datasimcard van Keepgo (alleen data niet bellen). We hebben telefoons geschikt voor dual sim. Keepgo werkt doorgaans goed in de USA en in Canada. De landen zijn echter zo groot dat je soms onderweg geen bereik hebt. In de uitgestrekte natuur staan geen telefoonmasten. Als je in de bewoonde wereld komt, heb je doorgaans weer verbinding.  

Koelbox

Wij hadden er inmiddels een gebruik van gemaakt om direct na aankomst een piepschuim koelbox te kopen om onze dagelijkse etenswaar en drankjes onderweg koel te bewaren. Deze koelboxen zijn voor een paar dollar te koop in iedere grote supermarkt. Hier én bij de meeste benzinestations kun je ook dagelijks nieuwe zakken ijs kopen. Dat ijs is harder dan het ijs uit de machines in hotels. 

Tegenwoordig nemen wij een opvouwbare, vloeistofdichte, koelbox in de koffer mee, net als campingbestek. Net iets duurzamer. 

koelbox-voor-onderweg

Afvalcontainers

Noord Amerika is een continent met beren. Als de de onderstaande afvalcontainers ziet, dan zit je in een gebied met beren. De containers hebben een speciale sluiting, die beren niet kunnen openen.

Bear bin

Dag 1 Amsterdam – Phoenix 

Als vertrekpunt voor de reis kozen wij (wederom) voor Phoenix. Helaas is deze bestemming nog niet rechtstreeks verbonden met Schiphol. De noodzakelijke overstap maakt de reis daarmee langer. We arriveren vroeg in de avond in Phoenix en zetten koers naar ons hotel 

 

Dag 2 Phoenix – Tucson (200 km) 

Na een goede nachtrust gaan we direct naar het zuiden van Arizona. Vandaag staat het westelijke deel van Saguaro National Park op het programma. We lopen de Desert Discovery Nature Trail en bezoeken het Red Hills Visitor Center. Daar hebben we een onverwachte ontmoeting met onze eerste ratelslang. De dag eindigt in Mexicaanse sferen in Tucson. 

 

Dag 3 Tucson 

Tucson heeft veel te bieden. Wij kozen vandaag voor het oostelijk deel van Saguaro National Park en de Catalina Mountains. De woestijnwereld is in het bijzonder voor wandelaars, door de extreme warmte, een echte uitdaging. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende water bij je hebt. 

Dag 4 Tucson – Silver City (399 km) 

We gaan vandaag onderweg naar Silver City in New Mexico gelegen bij het Gila National Forest. Dit bosgebied was vroeger het leefgebied van het Apache volk. We gaan morgen op zoek naar hun sporen.  

 

Dag 5 Gila Cliff Dwellings National Monument 

Belangrijkste doel van onze reis naar Silver City was de Gila Cliff Dwellings National Monument. De klifwoningen zijn gelegen boven de Gila River. In het bezoekerscentrum leer je meer over de achtergrond van deze nederzetting. Het beroemde Apache opperhoofd Geronimo zou hier zijn geboren. 

 

Dag 6 Silver City – Grants (383 km) 

De route voert ons vandaag langs het Gila National Forest vol herinneringen aan het Apache volk. Punt van aandacht onderweg is El Malpais National Monument. Een uitgestrekt lavaveld met als belangrijk icoon de natuurlijke Ventana Arch nabij de openbare weg. Let op de snelle gaffelbokken, die hier veelvuldig voorkomen. 

Dag 7 Grants – Taos (335 km) 

Langs Santa Fé en de canyon van de Rio Grande reizen we vandaag naar Taos, representant van de beroemde Adobe bouwstijl. We bevinden ons hier midden in het leefgebied van het Taos Pueblo volk. De Taos Plaza heeft mooie voorbeelden van de Adobe bouwstijl. Maak ook kennis met Taos beroemdste inwoner Kit Carson in zijn woning en museum.  

 

Dag 8 Taos 

Vandaag een vrije dag voor een dagtrip rond Wheeler Peak langs diverse wintersportgebieden. We duiken nog even het historische centrum van Taos in voor inkopen in de stijlvolle shops en voor een drankje en hapje in één van de cantina ‘s. Taos staat voor eeuwig in onze herinnering geschreven. 

 

Dag 9 Taos – Santa Fé (231 km) 

Santa Fé vormt een goede weergave waar New Mexico voor staat. Bekend geworden door de filmindustrie met de Santa Fé Plaza en Kathedraal, die goed de sterke Mexicaanse invloed en  achtergronden illustreren. Het winkelaanbod loopt uiteen van toeristisch tot zeer chique. In de avond hebben we gezellig gegeten aan de fraai verlichte Plaza. Een heerlijke sfeer ademt deze stad. 

Dag 10 Bandelier National Monument 

Wij hebben deze dag benut voor een bezoek aan Bandelier National Monument nabij Los Alamos. Het bestaat uit grotwoningen en overblijfselen in het leefgebied van een Pueblo volk. Het Visitor Center geeft een fraai inkijkje in het leven en uitdagingen waar dit Pueblo volk voor stonden. 

 

Dag 11 Santa Fé – Gallup (376 km) 

We maken een omweg naar het kleine kunstenaarsdorpje Madrid. Het is gelegen aan de bekende Route 66. Madrid ademt de sfeer van nostalgie en roept herinneringen op aan de tijd van de flower power beweging. We maken hierna tempo en bij Grants volgen we de NM-53 door het reservaat van de Zuni om te eindigen in Gallup.  

 

Dag 12 Gallup – Mesa (464 km) 

Vandaag reizen via het boeiende Petrified National Park dwars door bosrijk Arizona naar Mesa een voorstad van Phoenix. Petrified Forest toont de versteende restanten van een oerbos. Ga langs bij het bezoekerscentrum dat kleurrijke mineralen en stenen verkoopt. Daarnaast hebben ze een mooie collectie sieraden van de diverse Pueblo volken  te koop. 

Dag 13 Mesa 

Vandaag genieten we van het zwembad en het aangename klimaat van Phoenix. De dag wordt afgesloten met een honkbalwedstrijd in Phoenix. Sport in de USA blijft voor ons een bijzondere gewaarwording. 

 

Dag 14 Mesa – Flagstaff (447 km) 

We nemen de binnenweg via Prescott en Sedona langs het schilderachtige plaatsje Jerome. Onderweg passeren we Clarkdale vertrekpunt van de Verde Canyon Railroad. We besluiten hiervoor later nog eens terug te komen. Visa het Red Rock State Park arriveren we in Flagstaff.  

 

Dag 15 Flagstaff – Springdale (300 km) 

Wij nemen zonder omwegen ditmaal de rechtstreekse route via Marble Canyon naar Zion National Park. Wupatki National Monument en Sunset Crater National Monument liggen direct noordelijk van Flagstaff. De Grand Canyon ligt ook nabij, maar vergt een extra dag. Er zijn dus voldoende mogelijkheden voor combinaties. 

Dag 16 Zion National Park  

Vandaag willen we in relatieve rust Zion National Park bezoeken. Bij het bezoekerscentrum nemen we de gratis shuttlebus naar de canyon en stappen onderweg meerdere malen uit bij de diverse haltes. Een verharde wandelroute, die start in Springdale, voert je via de Virgin River ver het park in. Een fraai alternatief voor de sportievelingen onder ons! 

 

Dag 17 Springdale -Las Vegas (265 km) 

Vandaag gaat het gas erop want Las Vegas met al zijn attracties wacht op ons. De afstand is beperkt en voert hoofdzakelijk over de Interstate dus met een beetje geluk kunnen we al vroeg in de middag los gaan! The Valley of Fire State Park was in ons geval een bewust gekozen stop. 

 

Dag 18 Las Vegas  

Een rustdag in Vegas. Naast casino ‘s zijn de charmes van Vegas voor ons de zwembaden, het shoppen in de winkelcentra of entertainment. Tijdens een stadtour in de avond is Las Vegas op zijn mooist. Naast de verlichte themahotels aan de Strip kom je ook bij Fremont Street in het oude Las Vegas. Een kleurrijke ervaring. 

Dag 19 Las Vegas – Phoenix (484 km) 

We hebben vandaag een lange reis voor de boeg en vertrekken daarom tijdig. Door de woestijn reizen we terug naar ons eindpunt Phoenix waar we vroeg in de avond arriveren. Het is tijd om de koffers te pakken. 

 

Dag 20 Phoenix – Amsterdam 

Er komt helaas een einde aan deze veelzijdige reis. Het laatste deel van de reis voert ons, met een tussenlanding, terug naar Amsterdam 

Phoenix
Tucson
Silver City
Grants
Taos
Santa Fé
Gallup
Mesa
Flagstaff
Springdale
Las Vegas
Phoenix
Show Places
Phoenix-spoor
Phoenix
Tucson-spoor
Tucson
Silver-City-spoor
Silver City
Grants-spoor
Grants
Taos-spoor
Taos
Santa-Fé-spoor
Santa Fé
Gallup-spoor
Gallup
Mesa-spoor
Mesa
Flafstaff-spoor
Flagstaff
Springdal-Spoor
Springdale
Las-Vegas-spoor
Las Vegas
Phoenix-spoor
Phoenix
×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

In het spoor van het verleden aanvragen

Vul hier al je wensen en voorkeuren in en wees hierbij zo specifiek mogelijk. Op deze manier kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. Het voorstel wat je krijgt van UStravel.nl is geheel vrijblijvend, er zitten geen verplichtingen aan

In het spoor van het verleden
Reisgezelschap
Aanvragen worden alleen in behandeling genomen indien de complete NAW worden doorgegeven