HET ZONNIGE ZUIDWESTEN

Het Zonnige Zuidwesten is een rondreis door de warme en zonnige staten California, Arizona en Nevada. Met steden als San Diego, Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. 

Het-Zonnige-Zuidwesten

Algemeen

Een rondreis door de warme en zonnige staten California, Arizona en Nevada. Met steden als San Diego, Los Angeles, Las Vegas en San Francisco komen liefhebbers van het stadsleven volledig aan hun trekken. Tussendoor gaan we de koelte opzoeken in de bergen of de dag relaxed afsluiten bij het zwembad. 

Internet onderweg

In veel hotels kun je gratis gebruik maken van hun Wifi. 

Om onderweg af en toe iets op te zoeken, om de navigatie van Google te gebruiken of whatsappberichten te versturen, hebben wij een prepaid datasimcard van Keepgo (alleen data niet bellen). We hebben telefoons geschikt voor dual sim. Keepgo werkt doorgaans goed in de USA en in Canada. De landen zijn echter zo groot dat je soms onderweg geen bereik hebt. In de uitgestrekte natuur staan geen telefoonmasten. Als je in de bewoonde wereld komt, heb je doorgaans weer verbinding.  

Koelbox

Wij hadden er inmiddels een gebruik van gemaakt om direct na aankomst een piepschuim koelbox te kopen om onze dagelijkse etenswaar en drankjes onderweg koel te bewaren. Deze koelboxen zijn voor een paar dollar te koop in iedere grote supermarkt. Hier én bij de meeste benzinestations kun je ook dagelijks nieuwe zakken ijs kopen. Dat ijs is harder dan het ijs uit de machines in hotels. 

Tegenwoordig nemen wij een opvouwbare, vloeistofdichte, koelbox in de koffer mee, net als campingbestek. Net iets duurzamer. 

koelbox-voor-onderweg

Afvalcontainers

Noord Amerika is een continent met beren. Als de de onderstaande afvalcontainers ziet, dan zit je in een gebied met beren. De containers hebben een speciale sluiting, die beren niet kunnen openen.

Bear bin

Dag 1 Amsterdam – Phoenix 

We starten in het uiterste zuiden van de Verenigde Staten. Eerst lekker slapen, want het was een lange vermoeiende dag en morgen meteen richting Californië. We konden de auto in Arizona ophalen en zonder one way toeslag inleveren in Californië. Bij sommige verhuurders is dat nog steeds het mogelijk (2022). 

 

Dag 2 Phoenix – San Diego (570 km) 

We rijden langs de Mexicaanse grens naar San Diego. We zien regelmatig officials van Border Patrol op zoek naar illegale gelukzoekers. Een enkele keer houden ze ook ons aan, maar met onze verschijning als toeristen, kunnen we al snel zonder problemen verder rijden.  

 

Dag 3 San Diego 

San Diego heeft veel te bieden naast de fraaie ligging aan de Grote Oceaan. Overweeg een bezoek aan de beroemde San Diego Zoo in Balboa Park of SeaWorld San Diego. Minder bekend maar ook erg leuk is Old Town San Diego.  

Dag 4 San Diego – Huntington Beach (150 km) 

Langs mooie stranden en mondaine steden als Carlsbad en Oceanside, die geliefd zijn bij renteniers, rijden we naar surfstad Huntington Beach. Onderweg passeren we Legoland Californië. 

 

Dag 5 Huntington Beach 

Als je één strandplek bij Los Angeles mag kiezen scoort Huntington Beach bij ons erg hoog. Naast het strandleven is het erg populair bij surfers. Hier herleven de sixties zoals bezongen door de Beach Boys.  

 

Dag 6 Huntington Beach – Lake Arrowhead (148 km) 

We gaan het binnenland in naar de populaire bossen en meren van de lieflijke San Bernardino Mountains. Waterporten, outdoor activiteiten en wintersport zijn hier erg populair, vooral bij de inwoners van Los Angeles. 

Dag 7 Lake Arrowhead 

Vandaag verkennen we in een relaxed tempo deze prachtige bergwereld met zijn spiegelende bergmeren bij Big Bear en Lake Arrowhead Village. Een enkeling waagt zich zelfs in het koude water. 

 

Dag 8 Lake Arrowhead – Palm Springs (264 km) 

We maken een omweg door de bergwereld van Mount San Jacinto State Park, gelegen in het achterland van Palm Springs. De “Pines to Palms Highway” leidt ons naar een mooi uitzichtpunt over de vallei. Van hieruit dalen we af naar Palm Springs. 

 

Dag 9 Palm Springs 

In deze oase is het genieten van al het goede dat het leven heeft te bieden. Warmte, golfen, zwemmen, shoppen, lekker eten of zelfs een gokje wagen. Het kan hier allemaal en dat bij vrijwel altijd zonneschijn! 

Dag 10 Palm Springs – Las Vegas (444 km) 

We rijden via de Pinto Basin Road dwars door Joshua Tree National Park richting Las Vegas. Onderweg maken we een stop bij het voormalige Kelso Depot in de Mojave woestijn. Een klein maar bijzonder juweeltje! 

 

Dag 11 Las Vegas 

Vandaag kunnen we ons overgeven aan al hetgeen Las Vegas heeft te bieden. En dat is veel. Naast de gokindustrie is Vegas ook bekend als om zijn rijke entertainment programma en de luxe shoppingcentra. Ook de muzikale grootheden der aarde treden hier regelmatig op.  

 

Dag 12 Las Vegas 

Alles waar je gisteren niet aan toe ben gekomen, kan je vandaag alsnog doen. Geniet bij het zwembad of bezoek één van de andere geklimatiseerde themahotels. Ze vormen allemaal een aparte wereld. Zoek je elders verkoeling dan is een bezoek aan Mount Charleston in de Spring Mountains een aanrader. Ze liggen slechts één uur rijden van Las Vegas 

Dag 13 Las Vegas – Mammoth Lakes (533 km) 

We rijden weer naar het westen dwars door Death Valley National Park, dat bekend staat om zijn extreme temperaturen. Zorg daarom voor voldoende benzine, voedsel en water. Horeca en benzinestations zijn namelijk schaars onderweg. We overnachten aan de voet van de Sierra Nevada. 

 

Dag 14 Mammoth Lakes – San Francisco (420 km) 

Op weg naar Frisco gaan we dwars door de bergwereld van de Sierra Nevada. Over de Tioga Pass komen we in het beroemde Yosemite National Park. Het park herbergt veel beroemde blikvangers en is erg populair bij toeristen. Vooral de Yosemite Valley kan erg druk zijn. 

 

Dag 15 San Francisco 

Iedereen kent wel één of meerdere iconen van de stad. De Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fisherman ’s Wharf, Lombard Street, The Cable Cars zijn de bekendste objecten van San Francisco. Je hebt minstens twee dagen nodig voor San Francisco 

Dag 16 San Francisco 

Wil je helemaal niks missen van San Francisco dan is het wel zo makkelijk om de Hop-on Hop-off bus te gebruiken. Deze voert je comfortabel en in je eigen tempo langs alle hoogtepunten en maakt je kennismaking met San Francisco compleet. 

 

Dag 17 San Francisco – Amsterdam 

De reis zit erop. Tijd om naar huis te gaan met de klanken van “California Dreamin” in het hoofd.  

Phoenix
San Diego
Huntington Beach
Lake Arrowhead
Palm Springs
Las Vegas
Mammoth Lakes
San Francisco
Show Places
Phoenix-ZZW
Phoenix
San-Diego-ZZW
San Diego
Huntington-Beach-ZZW
Huntington Beach
ZZW-Lake-Arrowhead-pin
Lake Arrowhead
Palm-Springs-ZZW
Palm Springs
#
Las-Vegas-ZZW
Las Vegas
ZZW-Mammoth-Lakes-pin
Mammoth Lakes
San-Francisco-ZZW
San Francisco
×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

Het Zonnige Zuidwesten aanvragen

Vul hier al je wensen en voorkeuren in en wees hierbij zo specifiek mogelijk. Op deze manier kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. Het voorstel wat je krijgt van UStravel.nl is geheel vrijblijvend, er zitten geen verplichtingen aan

Het Zonnige Zuidwesten
Reisgezelschap
Aanvragen worden alleen in behandeling genomen indien de complete NAW worden doorgegeven