ROCKY MOUNTAINS EN DE PLAINS

Rocky Mountains en de Plains – Yellowstone stond al lang op onze bucket list en vanuit Denver konden we dat mooi combineren met de Black Hills in South Dakota en Glacier in Montana. Een reis met veel natuurschoon. 

Dag 16 1 Rocky Mountains

Algemeen

Denver vinden wij een heerlijke stad om een rondreis te beginnen. Yellowstone stond al lang op onze bucket list en vanuit Denver konden we dat mooi combineren met de Black Hills in South Dakota. En ach als je dan toch naar Yellowstone rijdt, kun je Glacier National Park ook direct meteen meepikken. Een reis met veel natuurschoon. 

Internet onderweg

In veel hotels kun je gratis gebruik maken van hun Wifi. 

Om onderweg af en toe iets op te zoeken, om de navigatie van Google te gebruiken of whatsappberichten te versturen, hebben wij een prepaid datasimcard van Keepgo (alleen data niet bellen). We hebben telefoons geschikt voor dual sim. Keepgo werkt doorgaans goed in de USA en in Canada. De landen zijn echter zo groot dat je soms onderweg geen bereik hebt. In de uitgestrekte natuur staan geen telefoonmasten. Als je in de bewoonde wereld komt, heb je doorgaans weer verbinding.  

Koelbox

Wij hadden er inmiddels een gebruik van gemaakt om direct na aankomst een piepschuim koelbox te kopen om onze dagelijkse etenswaar en drankjes onderweg koel te bewaren. Deze koelboxen zijn voor een paar dollar te koop in iedere grote supermarkt. Hier én bij de meeste benzinestations kun je ook dagelijks nieuwe zakken ijs kopen. Dat ijs is harder dan het ijs uit de machines in hotels. 

Tegenwoordig nemen wij een opvouwbare, vloeistofdichte, koelbox in de koffer mee, net als campingbestek. Net iets duurzamer. 

koelbox-voor-onderweg

Afvalcontainers

Noord Amerika is een continent met beren. Als de de onderstaande afvalcontainers ziet, dan zit je in een gebied met beren. De containers hebben een speciale sluiting, die beren niet kunnen openen.

Bear bin

Dag 1 Amsterdam – Denver 

We hadden de eerste nacht bij de luchthaven geboekt. Na de landing en een snelle hap wilden we zo snel mogelijk ons bed in. Het was een lange dag, omdat naar Denver aan een overstap niet valt te ontkomen. 

 

Dag 2 Denver – Chadron (478 km) 

Vandaag trekken we door de prairies naar het agrarische Chadron. Onze eerste ontmoeting met de snelle gaffelbokken, die hier in grote getale voorkomen. Onderweg maken we een stop bij de Wild Cat Hills. 

 

Dag 3 Chadron – Deadwood (230 km) 

We gaan vandaag op zoek naar sporen van outlaws, het Sioux volk en bizons in de Black Hills. Onderweg komen we langs Custer State Park, Windcave National Park, Mount Rushmore en Crazy Horse Memorial.  

Dag 4 Deadwood 

Ervaar het wilde westen in het historische Deadwood waar geweld, drank, gokken en prostitutie ooit de boventoon voerden. De herinneringen en sfeer aan deze vervlogen en bewogen tijden zijn hier nog steeds voelbaar. Live muziek in vele saloons, casino’s en herinneringen aan de legendarische Wild Bill Hickok  en Calamity Jane. 

 

Dag 5 Deadwood – Cody (555 km) 

Vertrek via de mooie Spearfish Canyon in de Black National Forest naar Cody. Onderweg trekken eindeloze prairies en ranches aan ons voorbij. We nemen één van de wegen dwars door het minder bekende Big Horn National Forest 

 

Dag 6 Yellowstone National Park 

Cody is bekend geworden door Buffalo Bill en de dagelijkse rodeo’s die er worden gehouden. Het is ook een goede uitvalbasis voor een bezoek aan Yellowstone National Park. Een rondje over de indrukwekkende Beartooth Highway, die vanuit Cody goed is te bereiken, bevelen wij van harte aan. 

Dag 7 Cody – Great Falls (575 km) 

Via Yellowstone zetten we koers naar het noorden naar Great Falls. Onderweg passeren we weer diverse ranches en zien sporen van de fameuze ontdekkingsreizigers Lewis en Clark. Zij reisden door Montana op zoek naar handelsroutes naar het westen. 

 

Dag 8 Great Falls – Whitefish (353 km) 

Glacier National Park is ons volgende doel. Gelegen tegen de Canadese grens vormt het een aaneengesloten geheel met Waterton National Park in Canada. Eindbestemming is de lieflijke plaats Whitefish waar we overnachten.  

 

Dag 9 Glacier National park 

We hebben de hele dag uitgetrokken om via de “Going to the Sun Road” alle hoogtepunten van Glacier National Park te bekijken. Vroeg uit de veren zodat we voldoende tijd hadden om niet alleen de “Going to the Sun Road” te rijden, maar ook de weg bij de ingang bij de plaats Babb te kunnen rijden. Op de Logan Pass was het rond 18.00 uur extreem druk met bighorn sheep en mountain goat. Ze dalen dan af naar de grazige weides. 

Dag 10 Whitefish – West Yellowstone (610 km) 

Vandaag staat weer een lange rit op het programma dwars door Montana. We zakken af naar Yellowstone National Park via de bossen van het Flathead National Forest. Onze eindbestemming is ditmaal bij de westelijke ingang van Yellowstone. 

 

Dag 11 Yellowstone National Park 

We zitten nu dichtbij het vulkanische deel van Yellowstone met zijn warmwaterbronnen en de geisers. De bekendste en krachtigste geiser “Old Faithful” is van hieruit snel te bereiken. Het plaatsje West Yellowstone is erg toeristisch en tijdig reserveren is daarom aan te bevelen! 

 

Dag 12 West Yellowstone – Dubois (245 km) 

Nog eenmaal dwars door Yellowstone langs de gekleurde vulkanische velden en geisers. We vervolgen onze route langs Yellowstone Lake. Onderweg wachten ons al de bergtoppen van Grand Teton National Park. Een korte maar prachtige rit met veel letterlijk en figuurlijk veel hoogtepunten. 

Dag 13 Grand Teton National Park 

We gebruiken Dubois als uitvalbasis voor een bezoek aan Grand Teton. De Teton Park Road brengt je aan de voet van de bergen en voert je langs het mooie Jenny Lake en Jackson Lake. De Tetons zijn mede bekend om de vele fraaie wandelingen. Reserveer ook tijd voor een bezoek aan het leerzame Craig Thomas Discovery en Visitor Center. 

 

Dag 14 Dubois – Laramie (480 km) 

Vandaag gaan we tempo maken en steken dwars over de prairies van Wyoming en langs ranches naar de universiteitsstad Laramie. Deze stad heeft een plaats in de geschiedenis verovert door het voormalig Fort Laramie en haar strategische ligging langs de Oregon Trail. 

 

Dag 15 Laramie – Grand Lake ( 220km) 

Het tempo gaat weer naar beneden en we duiken de Rocky Mountains in. Onderweg komen we langs het plaatsje Walden met een markant gerechtsgebouw. Eindpunt is Grand Lake prachtig gelegen aan het gelijknamige bergmeer. 

Dag 16 Grand Lake – Denver (280 km) 

Een ogenschijnlijk korte rit maar vandaag gaan we dwars door de ruige bergwereld van Rocky Mountain National Park. We volgen de Trail Ridge Road langs alle blikvangers van het park. Hoogtepunt vormt de 2.600 meter bergpas met fraaie uitzichten over de bergwereld. Bij onze afdaling naar Denver kozen we ditmaal voor de weg langs het prachtig gelegen Boulder. 

 

Dag 17 Denver – Amsterdam 

Na een laatste overnachting in Denver gaat het huiswaarts met een koffer vol herinneringen. Een bijzondere reis met veel hoogtepunten. 

urban jungle scene with cars traffic new york city1
Denver
beautiful foliage colors new york central park sunset usa
Chadron
view from empire state building new york united states1
Deadwood
placeholder
Cody
placeholder
Great Falls
placeholder
Whitefish
placeholder
West Yellowstone
placeholder
Dubois
placeholder
Laramie
placeholder
Grand Lake
×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

Rocky Mountains en de Plains aanvragen

Vul hier al je wensen en voorkeuren in en wees hierbij zo specifiek mogelijk. Op deze manier kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. Het voorstel wat je krijgt van UStravel.nl is geheel vrijblijvend, er zitten geen verplichtingen aan

Rocky Mountains en de Plains
Reisgezelschap
Aanvragen worden alleen in behandeling genomen indien de complete NAW worden doorgegeven