DE PARKEN VAN WEST CANADA

Bij het plannen van de reis De Parken van West Canada mochten we allemaal één plek kiezen, die we absoluut wilden zien. Tofino op Vancouver Island, Banff in de Rockies, Vancouver en de Bella Coola Valley werden genoemd. 

Dag 17 2 Moraine Lake Banff

Algemeen

Bij het plannen van deze reis mochten we allemaal één plek kiezen, die we absoluut wilden zien. Tofino op Vancouver Island, Banff in de Rockies, Vancouver en de Bella Coola Valley werden genoemd. Daarna hebben we alle punten onderling verbonden wat tot deze prachtige reis heeft geleid. 

Internet onderweg

In veel hotels kun je gratis gebruik maken van hun Wifi. 

Om onderweg af en toe iets op te zoeken, om de navigatie van Google te gebruiken of whatsappberichten te versturen, hebben wij een prepaid datasimcard van Keepgo (alleen data niet bellen). We hebben telefoons geschikt voor dual sim. Keepgo werkt doorgaans goed in de USA en in Canada. De landen zijn echter zo groot dat je soms onderweg geen bereik hebt. In de uitgestrekte natuur staan geen telefoonmasten. Als je in de bewoonde wereld komt, heb je doorgaans weer verbinding.  

Koelbox

Wij hadden er inmiddels een gebruik van gemaakt om direct na aankomst een piepschuim koelbox te kopen om onze dagelijkse etenswaar en drankjes onderweg koel te bewaren. Deze koelboxen zijn voor een paar dollar te koop in iedere grote supermarkt. Hier én bij de meeste benzinestations kun je ook dagelijks nieuwe zakken ijs kopen. Dat ijs is harder dan het ijs uit de machines in hotels. 

Tegenwoordig nemen wij een opvouwbare, vloeistofdichte, koelbox in de koffer mee, net als campingbestek. Net iets duurzamer. 

koelbox-voor-onderweg

Afvalcontainers

Noord Amerika is een continent met beren. Als de de onderstaande afvalcontainers ziet, dan zit je in een gebied met beren. De containers hebben een speciale sluiting, die beren niet kunnen openen.

Bear bin

Dag 1 Amsterdam – Vancouver 

Startpunt van deze lange reis door het westen van Canada is Vancouver, prachtig gelegen aan de Grote Oceaan en met een rechtstreekse vliegverbinding vanaf Amsterdam. 

 

Dag 2 Vancouver 

We kunnen vandaag bijkomen van de vliegreis. Vancouver heeft de toerist veel te bieden. Kies uit Stanley Park met het Vancouver Aquarium, Granville Island Public Market, Canada Place, China Town, Gastown of Robson Square. Deze stad moet je met volle teugen proeven! 

 

Dag 3 Vancouver – Savona (375 km) 

Over de imposante Sea to Sky Highway, via wintersportoord Whistler, reizen we naar de grens van de Chilcotin. Maak een fotostop bij de Shannon Falls, direct langs de highway. 

Dag 4 Savona – Clearwater (169 km) 

DagWe willen tijdig in Clearwater zijn zodat we de rest van de dag kunnen benutten om Wells Gray Provincial Park te verkennen. Helmcken Falls is de blikvanger en met zijn 104 meter één van de hoogste watervallen van Canada. 

 

Dag 5 Clearwater – Williams Lake (222 km) 

Een korte rit waarbij we de route volgen van de pioniers. Hun voormalige nederzettingen, zoals 100 Miles House zijn genummerd om afstanden te markeren. Enkele nederzettingen zijn als museum te bezoeken. 

 

Dag 6 Williams Lake – Anahim Lake (320 km)  

We zetten koers naar de Coastal Mountains met als uiteindelijke bestemming de unieke Bella Coola Valley. Onderweg reizen we, begeleidt door de loslopende koeien en zware trucks met boomstammen, naar het rustieke Anahim Lake.

Dag 7 Anahim Lake – Hagensborg (139 km) 

Om de Bella Coola Valley te bereiken moeten we de onverharde Heckman Pass bedwingen. Het ontbreken van verharding en vangrails maakt het extra spannend. Tweedsmuir Provincial Park, dat we onderweg passeren, is een echt beren koninkrijk. Je kunt ze tegenwoordig spotten bij Belarko Wildlife Viewing Point. 

 

Dag 8 Hagensborg  

We benutten de hele dag om te genieten in de unieke Bella Coola Valley, van de serene rust en de imposante bergen. Je waant je hier aan het einde van de wereld. Neem een lokale gids in de arm en beleef een avontuur om nooit te vergeten.  

 

Dag 9 Hagensborg – Williams Lake (459 km) 

We hebben een lange dag voor de boeg. We reizen nogmaals over de Heckman Pass en door Tweedsmuir Provincial Park door de Chilcotin terug naar Williams Lake.  

Dag 10 Williams Lake – Prince George (395 km) 

We gaan vandaag door de Caribou Mountains naar Barkerville Historic Town. Een levend document uit de tijd van de goudzoekers. De Caribou Highway leidt ons naar Prince George. 

 

Dag 11 Prince George – Jasper (380 km) 

Het vizier richten we nu op de Rocky Mountains. De Yellowhaed Highway brengt ons naar Jasper. Onderweg stoppen we voor een blik op Mount Robson, de hoogste berg in de Canadese Rockies. 

 

Dag 12 Jasper  

De hele dag om alle hoogtepunten van Jasper National Park te bewonderen. Kies uit Maligne Lake, Pyramid Lake, Athabasca Falls of Mount Edith Cavell. Geniet later van het gezellige plaatsje Jasper. 

Dag 13 Jasper – Radium Hot Springs (361 km) 

Een dag vol hoogtepunten. Door de imposante bergwereld van Jasper National Park bereiken we de ijsmassa van de Columbia Icefields. Hierna rijden we door Banff National Park naar Lake Louise. Highway 93 leidt ons vervolgens door het dal van Kootenay National Park naar Radium Hot Springs. 

 

Dag 14 Radium Hot Spring – Waterton Park (384 km) 

We volgen de loop van de Kootenay River met de westelijke flanken van de Rockies op de achtergrond. De Crownest Highway brengt ons, via historisch Fernie, naar Waterton National Park. 

 

Dag 15 Waterton Lake National Park 

Bekijk dit prachtige park in alle rust. Waterton Lake is overzichtelijk ontsloten. Met de Red Rock Parkway naar Red Rock Canyon en Road 14a naar Cameron Lake is je beleving compleet. 

Dag 16 Waterton Park – Banff (368 km) 

Door de prairies rijden we langs bergen en bossen naar Kananaskis Country. Het is hier wonderlijk rustig en je komt weinig toeristen tegen. Einddoel voor vandaag is het dorp Banff in Banff National Park. 

 

Dag 17 Banff 

is de toeristische hotspot in de Canades Rockies. Ga bergop naar Sulphur Mountain en bezoek de Upper Hot Springs of ga kanoën op de Vermillion Lakes. Iets verderop ligt Lake Minnewanka en het beroemde Lake Louise.  

 

Dag 18 Banff – Salmon Arm (386 km) 

Na een laatste tipje van Banff National Park gaan we westelijk over de Kicking Horse Pass. We reizen door Yoho National Park en maken een stop bij het azuurblauwe Emerald Lake. En het is nog niet op want ook Glacier National Park wacht vandaag nog op ons voordat we Salmon Arm bereiken. 

Dag 19 Salmon Arm – Manning Park (332 km) 

Na de overnachting bij het prachtige Shuswap Lake reizen we door het hart van de warme Okanagan regio, bekend om zijn wijnbouw. Onze bestemming is Manning Park, dat een naam heeft vanwege de grote populatie zwarte beren. We overnachten midden in het park. 

 

Dag 20 Manning Park – Vancouver (232 km) 

Via de voorsteden van Vancouver komen we weer op de bestemming waar het allemaal begon. Je kunt ervoor kiezen om nu terug te vliegen of de reis nog te verlengen op Vancouver Island. 

 

Dag 21 Vancouver – Victoria (109 km) 

Wij maken de overtocht met de veerboot van Tsawwassen naar Victoria, hoofdstad van British Columbia. Ga vanavond vooral de bijzondere sfeer proeven bij de gezellige Inner Harbor. 

Dag 22 Victoria 

Een heerlijke dag om klassiek Victoria met The Empress Hotel en Parliamant Building te bekijken. Het Royal BC Museum is ideaal tijdens regenachtige dagen. Aanrader is ook een safari op zoek naar de orka‘s voor de kust van Victoria. 

 

Dag 23 Victoria – Tofino (316 km) 

Langs de kustlijn van de Strait of Georgia reizen we naar Qualicum Beach en hier volgen we de Alberni Highway dwars over het eiland. We eindigen in de bijzondere wereld van de Pacific Rim National Park met zijn ruige kust en gematigde regenwouden. 

 

Dag 24 Tofino 

Aan één van de mooie stranden bij Tofino, geliefd bij surfers vanwege de hoge golfen, komen we helemaal tot rust. Rijdt naar ook eens Ucluelet om de Pacific Rim volop te ervaren. 

Dag 25 Tofino – Parksville (170 km)  

Nog een keer door het hart van het eiland terug naar de oostkust. Onderweg een stop bij Macmillan Provincial Park met zijn enorme bomen. We overnachten in Parksville met zijn reusachtige brede zandstrand. 

 

Dag 26 Parksville – Vancouver (129 km) 

We verlaten het eiland met de ferry ditmaal vanuit Nanaimo. Een fantastische overtocht naar het lieflijke Horseshoe Bay. En dan nog eenmaal door Stanley Park en centrum van Vancouver. 

 

Dag 27 Vancouver -Amsterdam 

Ons verlengde verblijf zit er nu echt op. Tijd om naar huis te gaan. Een plunjezak vol kennis en indrukken rijker! 

urban jungle scene with cars traffic new york city1
Vancouver
beautiful foliage colors new york central park sunset usa
Savona
view from empire state building new york united states1
Clearwater
placeholder
Williams Lake
placeholder
Anahim Lake
placeholder
Hagensborg
placeholder
Prince George
placeholder
Jasper
placeholder
Radium Hot Springs
placeholder
Waterton Park
placeholder
Banff
placeholder
Salmon Arms
placeholder
Manning Park
placeholder
Victoria
placeholder
Tofino
placeholder
Parksville
×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

De Parken van West Canada aanvragen

Vul hier al je wensen en voorkeuren in en wees hierbij zo specifiek mogelijk. Op deze manier kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. Het voorstel wat je krijgt van UStravel.nl is geheel vrijblijvend, er zitten geen verplichtingen aan

De Parken van West Canada
Reisgezelschap
Aanvragen worden alleen in behandeling genomen indien de complete NAW worden doorgegeven